Založ si blog

Vivat, Igor, vytrel si zrak celému svetu a ukázal mu

čo je zač „koronakríza“!

Z doteraz dostupných údajov je zrejmé, že z už dnes vysokého počtu testovaných je POZITÍVNYCH, zdôrazňujem NIE CHORÝCH, cca 1%. Tu by som odkázal na môj predchádzajúci blog zo dňa 16.8.2020: antitotalita.blog.pravda.sk/2020/08/16/vraj-sa-vraj-blizi-druha-vlna-koronavirusu-takze-prvu-mame-za-sebou/ . To bola len určitá analýza z dostupných údajov v kontexte s chrípkovými epidémiami. No Igor exaktnou, v podstate vedeckou metódou celému svetu ukázal, ako je to skutočne s novým koronavírusom a COVID-19.

T.j. nákazlivosť nového koronavírusu je veľmi nízka (prítomnosť vírusu len v 1% populácie). Prípadne jeho nákazlivosť výrazne znižujú v podstate banálne protiepidemické opatrenia – použitie rúšok (tak často kritizovaných) v uzavretých priestoroch, keď sa nič nekonzumuje, a dôsledná hygiena.

Zomrelo zatiaľ k dnešnému dňu 219 osôb. Ak prirátame tých, ktorý sú t.č. na umelej pľúcnej ventilácii a teda ich stav je veľmi vážny (88 osôb), je možný vzostup na cca 300 osôb. (Tu len musím podotknúť, že na umelú pľúcnu ventiláciu je v SR v každom čase, v každom období, pripojených na Oddeleniach anestéziológie a intenzívnej medicíny množstvo pacientov, ktorí majú postihnuté dýchacie funkcie na základe rôznych infekčných mikroorganizmov – bakteriálnych, vírusových, mykotických; či umelo ventilovaných pacientov z dôvodov iných, na teréne chronických chorôb, u ktorých kolonizácia – za iných okolností len potenciálnym patogénom, spustí zlyhávanie životných funkcií, vrátane dýchania; či po ťažkých úrazoch. Každopádne dá sa povedať, že COVID-19, t.j. pľúcna choroba vyvolaná novým koronavírusom, je len zlomkom všetkých iných postihnutí pľúc v súvislosti s mikroorganizmami.) Takže letalita – smrtnosť (počet osôb z počtu pozitívnych, ktorých je cca 50 tisíc – 1% z 5 miliónov) pri cca 300, vrátane tých, ktorí pribudnú, je 0,6% či 6 promille.

Takže Igor na základe v zásade vedeckej metódy – plošného testovania, inak skúmanie cirkulácie vírusu v populácii, celému svetu dokázal, že celá „koronakríza“ je politicko-(ekonomicko?)-mediálnym humbukom s cieľom … (akým?) …

Úplne jasne vidíme, že totalitné praktiky nevyhovujú len Igorovi, ale napr. určite aj čínskemu prezidentov, francúzskemu prezidentovi (ten má výnimočný stav už snáď 4 roky), iránskemu ajatolláhovi, izraelskému (trestne stíhanému) premiérovi atď., atď. – netreba spomínať všetkých potenciálnch či reálnych diktátorov; t.j. politicko-vládnym, či iným politicko-oligarchickým štruktúram bez ohľadu na spoločensko-politické zriadenie daného štátu.

Slovenský politik zo strany HLAS uviedol: „Buď sú testy úplne nevhodné, alebo tu nie je pandémia.“ Po prečítaní ďalšieho textu bolo zrejmé, že ďalšie postoje daného opozičného politika sú len opozično-politické kydy, bez akejkoľvek snahy o nejaké racionálne závery. Lebo o ktorýchkoľvek testoch (PCR, antigénových či protilátkových) si môžeme myslieť čo chceme. No aj ak by sme citlivosť – senzitivitu – antigénových testov mali len polovičnú (oficiálne sa udáva cca 60%, no v plošnom testovaní reálne dokázali identifikovať aj asymptomatické osoby), tak vzhľadom na vyššie údaje by reálne bola 2% (dvojnásobná) prítomnosť vírusu v populácii, t.j. 100 tisíc osôb. No na druhej strane nám tým pádom tiež letalita – smrtnosť klesla na polovicu na 0,3% či 3 promille. A opäť treba zdôrazniť, že pozitívny test neznamená chorobu.

Zhrniem to, Igor exaktne dokázal, že v „koronavírusovej kríze“, vzhľadom na reálne výstupy a dáta, ide asi o niečo iné, ako o ochranu ľudí. Nejdem šíriť žiadne konšpiračné teórie (hoci kedysi bol čas medzi vyslovenou konšpiračnou teóriou a jej potvrdením v realite 30 rokov, ešte pred pár rokmi to boli 3 roky, a dnes to nejedenkrát bývajú už len 3 mesiace), ale poukázal by som pre ilustráciu ešte na príklad s ovčími kiahňami. 

Ľahko dohľadateľné zdroje (napr. pre laikov wikipédia) uvádzajú, že v niektorých prípadoch, aj u inak zdravých jedincov, môžu nastať komplikácie ovčích kiahní, ktoré sú prenosným vírusovým ochorením. Medzi najčastejšie patrí druhotná bakteriálna infekcia vyrážok, ktorá ak je ohraničená, môže mať za následok vznik jazvičiek, ak sa však rozšíri do organizmu, môže spôsobiť závažný celkový stav až s možnosťou úmrtia. Medzi ďalšie komplikácie patria zápal pľúc, zápal mozgu, neurologické poruchy, postihnutie obličiek a ďalších orgánov. Všeobecne závažnejší priebeh má ochorenie u detí mladších, ako 1 rok, u dospelých a u jedincov s oslabenou imunitou (onkologické ochorenia, stavy po transplantáciách orgánov, užívanie imunosupresív atď.) Ovčie kiahne u tehotnej ženy v prvej polovici tehotenstva môže v cca 2% prípadov viesť k poškodeniu plodu, pri infekcii v neskorších štádiách tehotenstva, hlavne pár dní pred a po pôrode môže dôjsť k prenosu ochorenia na dieťa, zvyčajne s ťažkým priebehom. Vyššiemu riziku vzniku ochorenia sú vystavení zdravotnícki pracovníci a pracovníci v detských kolektívoch.

Až 90 percent populácie do 20 rokov prekoná ovčie kiahne. Po ústupe ochorenia sa vírus usídli v nervových uzlinkách pozdĺž miechy a tam pretrváva po celý život. Pri oslabení imunitného systému z rôznych príčin, môže vírus vycestovať pozdĺž nervových vlákien a vyvolať pásový opar – nepríjemné a bolestivé ochorenie, a v aktívnom štádiu infekčné a prenosné.

Takže ak začneme populáciu testovať na vírus ovčích kiahní, bude pozitívnych možno 90% osôb v populácií, nie 1-2%. Len to, preboha, nevravte Igorovi. Lebo ak to s koronavírusom „nevyšlo“ a vlastne vedeckou metodikou sa na Slovensku podarilo dokázať masívnu masmediálnu manipuláciu s občanmi rôznych krajín (vrátane SR), tak nás začnú testovať na vírus ovčích kiahní (varicella-zoster-vírus) miesto koronavírusu. A budeme mať lock-down naveky vekov …

Ústavný súd SR prijal uznesenie a ja som . ..

29.02.2024

… sa na webové správy pozeral – ako hovorí klasik – ako teľa na nové vráta. Musel som rešpektovať, hoci nemôžem akceptovať, keď ÚS SR svojho času v podstate zrušil demokraciu. Áno, občania sa formou priamej demokracie – referenda – nemôžu zbaviť vlády, ktorá ich odrbala (takže do budúcnosti ani tejto). Ale že ÚS SR pozastaví v časti [...]

Už som pochopil trestný čin OHÝBANIE PRÁVA („požehnanie“ pre – nielen – nového špeciálneho prokurátora)

14.02.2021

V tomto štáte si furt niekto myslí, že rozširovaním množstva skutkových podstát trestných činov sa právo v SR zlepší. Takže dnes sme dospeli do takej absurdity, že realizácia slobody slova niekedy je, a niekedy nie je trestným činom (ako si zmyslí policajt alebo prokurátor). Až do zavedenia skutkovej podstaty trestného činu „ohýbanie práva“ napokon o tom samostatne [...]

Počty chorých a, žiaľ, aj zomretých stúpajú, čo znamená, že neskôr budú klesať, či . .. ?

18.01.2021

Medializované správy z posledného obdobia znejú hrozivo, podľa dostupných údajov v novembri 2020 zomrelo v SR o tretinu viac ľudí, ako v novembri 2019. www.webnoviny.sk/v-novembri-minuleho-roka-zomrelo-na-slovensku-o-tretinu-viac-ludi-nez-v-predoslych-rokoch/ V decembri ešte nie sú ustálené dáta, ale sa javí, že ten nárast bude tiež výrazný. Skôr, ako prejdem k určitým [...]

bombic

Londýnsky súd rozhodol o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Ten odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

antitotalita

Ak chcem vyjadriť svoj názor, tak hrozia 3 veci: 1) nikto mi ho neuverejní, 2) niekto ho uverejní, ale pri tom aj štylisticky aj obsahovo - niekedy zásadne - zmení, 3) nedozviem sa, akú má odozvu. Prestávam čerpať informácie z mainstreamových médií a z tzv. nezáviských inštitútov, lebo tieto informácie sú neúplné (zatajované), prípadne až lživé, či manipulujúce, a najmä určite nie nezávislé. Lepší obraz o realite dnes človek nadobúda, ak si prečíta rôznorodé názory na nezávislých webových stránkach, na blogoch alebo na rôznych diskusných fórach (myslím tým, prirodzene, tie kultivovanejšie a komplexnejšie názory). Mám záujem prispievať do tejto debaty! Keď publikujem oficiálne, snažím sa síce prezentovať svoj odborný názor, ale súčasne čo najviac tlačiť do úzadia svoj svetonázor. Na blogu, pre rozlíšenie od od oficiálne publikovaných tém blogujem pod pseudonymom, si môžem dovoliť byť oveľa subjektívnejší a nemusím sa tak striktne vyhýbať ideológii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 658536x
Priemerná čítanosť článkov: 19369x

Autor blogu

Kategórie