Založ si blog

Ústavný súd SR prijal uznesenie a ja som . ..

… sa na webové správy pozeral – ako hovorí klasik – ako teľa na nové vráta. Musel som rešpektovať, hoci nemôžem akceptovať, keď ÚS SR svojho času v podstate zrušil demokraciu. Áno, občania sa formou priamej demokracie – referenda – nemôžu zbaviť vlády, ktorá ich odrbala (takže do budúcnosti ani tejto).

Ale že ÚS SR pozastaví v časti účinnosť zákona, ktorý

  • ešte ani účinnosť NENADOBUDOL (účinnosť nadobudne až 15.3.2024), je naozaj z hľadiska faktického aj právneho fascinujúce; pozastavil teda niečo, čo fakticky ešte nie je. A
  • vôbec neoznačil konkrétnym číslom právny predpis ako zákon č. XX/2024 Z.z.; to je niečo, čo sa v právnej a rozhodovacej praxi ÚS SR asi nikdy nestalo.

Podľa čl. 125 ods.1 písm.a) Ústavy SR: Ústavný súd rozhoduje o súlade zákonov s ústavou, s ústavnými zákonmi a s medzinárodnými zmluvami, s ktorými vyslovila súhlas Národná rada Slovenskej republiky a ktoré boli ratifikované a vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom (po slovensky – vyhlásené t.j. uverejnené v Zbierke zákonov).

V jednom z mojich dávnejších blogov som sa venoval skutkovej podstate „ohýbania práva“, s ktorou sa ja – mimochodom – príliš nestotožňujem. Ale, preboha, čo je toto …?! A predstavitelia vlády a generálnej prokuratúry, že OK?

Nejdem sa hrať na nič (ani nemám patent na rozum), už mám dosť rokov (ale mám aj deti), no toto považujem absolútne za čiarou. Áno, som to vravel v roku 2020 a nasl.

  1. prvá vlna  a jej „riešenia“ zo strany vtedajších mocných (a tiež mlčanie napr. aj súdnej moci) nemali s právom nič spoločné,
  2. druhá vlna a postupy pri nej uplatnené nemali nič spoločné so zdravotníctvom a medicínou (viď najvyššia nadúmrtnosť), a to
  3. čo predviedla prezidentka spolu s ÚS SR, keď zabránila občanom sa vyjadriť v referende o pokračovaní absolútne zlyhajúcej vlády (pozn. už sme sa ekonomicky dostali pod Bulharsko?), v princípe zrušilo demokraciu v SR. Lebo priama demokracia je nepochybne nad nepriamou – zastupiteľskou.

Je to dávnejšie. no svojim deťom som povedal: Viete, kedysi bola doba kamenná, potom bola doba železná atď. a teraz prežívame dobu psychiatrickú – a ako vidím, tak ľahko sa jej nezbavíme. Lebo k tomu patrí aj absolútna právna svojvôľa, nielen halucinatórne stavy a psychopatické správanie. Čomu kto nerozumie na ÚS SR, že môže konať len o zákone vyhlásenom spôsobom ustanoveným zákonom?! (A tento zatiaľ vyhlásený v Zbierke zákonov nebol. A určite nemôže byť ani vyhlásený po 15.3.2024 – t.j. po nadobudnutí jeho účinnosti, ak by to niekto chcel od terajších mocipánov účelovo zdržiavať).

Už len na okraj, vôbec sa nestotožňujem s novými zmenami v trestnom zákone, mali tie tresty ostať také, ako boli pôvodne. A podľa pôvodných trestných ustanovení malo byť aj súdené. A meniť sa mal trestný zákon až potom, keď pominie doba psychiatrická. Avšak pokiaľ viem, skutková podstata OHÝBANIA PRÁVA v trestnom zákone ostala (a platí aj pre ústavných sudcov). Tak načo čakať …?

 

 

Už som pochopil trestný čin OHÝBANIE PRÁVA („požehnanie“ pre – nielen – nového špeciálneho prokurátora)

14.02.2021

V tomto štáte si furt niekto myslí, že rozširovaním množstva skutkových podstát trestných činov sa právo v SR zlepší. Takže dnes sme dospeli do takej absurdity, že realizácia slobody slova niekedy je, a niekedy nie je trestným činom (ako si zmyslí policajt alebo prokurátor). Až do zavedenia skutkovej podstaty trestného činu „ohýbanie práva“ napokon o tom samostatne [...]

Počty chorých a, žiaľ, aj zomretých stúpajú, čo znamená, že neskôr budú klesať, či . .. ?

18.01.2021

Medializované správy z posledného obdobia znejú hrozivo, podľa dostupných údajov v novembri 2020 zomrelo v SR o tretinu viac ľudí, ako v novembri 2019. www.webnoviny.sk/v-novembri-minuleho-roka-zomrelo-na-slovensku-o-tretinu-viac-ludi-nez-v-predoslych-rokoch/ V decembri ešte nie sú ustálené dáta, ale sa javí, že ten nárast bude tiež výrazný. Skôr, ako prejdem k určitým [...]

Vivat, Igor, vytrel si zrak celému svetu a ukázal mu

01.11.2020

čo je zač „koronakríza“! Z doteraz dostupných údajov je zrejmé, že z už dnes vysokého počtu testovaných je POZITÍVNYCH, zdôrazňujem NIE CHORÝCH, cca 1%. Tu by som odkázal na môj predchádzajúci blog zo dňa 16.8.2020: antitotalita.blog.pravda.sk/2020/08/16/vraj-sa-vraj-blizi-druha-vlna-koronavirusu-takze-prvu-mame-za-sebou/ . To bola len určitá analýza z dostupných [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

antitotalita

Ak chcem vyjadriť svoj názor, tak hrozia 3 veci: 1) nikto mi ho neuverejní, 2) niekto ho uverejní, ale pri tom aj štylisticky aj obsahovo - niekedy zásadne - zmení, 3) nedozviem sa, akú má odozvu. Prestávam čerpať informácie z mainstreamových médií a z tzv. nezáviských inštitútov, lebo tieto informácie sú neúplné (zatajované), prípadne až lživé, či manipulujúce, a najmä určite nie nezávislé. Lepší obraz o realite dnes človek nadobúda, ak si prečíta rôznorodé názory na nezávislých webových stránkach, na blogoch alebo na rôznych diskusných fórach (myslím tým, prirodzene, tie kultivovanejšie a komplexnejšie názory). Mám záujem prispievať do tejto debaty! Keď publikujem oficiálne, snažím sa síce prezentovať svoj odborný názor, ale súčasne čo najviac tlačiť do úzadia svoj svetonázor. Na blogu, pre rozlíšenie od od oficiálne publikovaných tém blogujem pod pseudonymom, si môžem dovoliť byť oveľa subjektívnejší a nemusím sa tak striktne vyhýbať ideológii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 658629x
Priemerná čítanosť článkov: 19371x

Autor blogu

Kategórie